EVENIMENTE

EVENIMENTE

Ianuarie – Luna internațională de conștientizare a cancerului de col uterin

Luna ianuarie a fost desemnată de către Organizația Mondială a Sănătății ca luna de luptă împotriva cancerului de col uterin. Astfel, am desfășurat o acțiune de conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă cancerul de col uterin în rândul publicului țintă și în același timp de chemare la acțiune.

Acțiunea a avut loc în perioada 20 – 24 Ianuarie 2021 în centrul Clujului, mai exact la fostul hotel „Continental”. În cele 5 zile am proiectat filmulețe pe 4 ecrane cu dimensiunea de 2m x 3m și un ecran cu dimensiunea de 2m x 3,5 m si am iluminat clădirea în culoarea turquoise. Cele 16 mesaje având o durata totală de 1,5 minute au rulat pe cele 5 ecrane zilnic între orele 10:00 si 22:00 iar clădirea a fost iluminată zilnic între orele 16:00 – 22:00. 

Conferința Națională de Consens a proiectului „Integrarea screeningului primar HPV în programul național de screening pentru cancerul de col uterin”

17.10.2019, Cluj-Napoca

 

Prezentarea proiectului “Integrarea screeningului primar HPV în programul naţional de screening pentru cancerul de col uterin”, a strategiilor şi modalităţilor de implementare a programului în vederea atingerii obiectivelor propuse.

Principalul obiectiv al proiectului este creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament pentru principalele patologii dar și alte obiective de atins ca: asigurarea unui standard unitar de realizare a screeningului la nivel național prin elaborarea unor metodologii și protocoale pentru programul de prevenire, depistare precoce, diagnostic și tratament al cancerului de col uterin, îmbunătățirea nivelului de competențe pentru 440 de persoane implicate în derularea programelor de prevenire, depistare precoce, diagnostic și tratament al cancerului de col uterin, informarea, educarea, conștientizarea populației în general și a grupurilor vulnerabile în special cu privire la activitatea de screening al cancerului de col uterin. S-au prezentat atât activitățile necesare atingerii obiectivelor cât și elaborarea metodologiei cu rezultatele așteptate proiectului pentru atingerea obiectivelor specifice.

Subiecte prezentate:

  • Prezentarea situației cancerului de col uterin în județul Cluj
  • Importanța profilaxiei cancerului de col uterin – campanii de vaccinare HPV și strategii
  • Protocol testare HPV. Protocol care oferă îndrumări de instruire pentru prelevatori de probe de la nivelul colului uterin implicați în programul de screening.
  • Protocol testare prelevare HPV/HPV self-sampling
  • Protocol epidemiologic
  • Metodologia activității de informare, educare, conștientizare a grupului țintă cu privire la serviciilor de screening pentru cancerul de col uterin.
  • Activitățile și rezultatele din cadrul programului.

Investiții în domeniul sănătății prin Programul Operațional Capital Uman

Joi, 26 septembrie 2019 – Biblioteca Națională a României

 

În data de 26 septembrie, Ministerul Fondurilor Europene a organizat evenimentul de promovare „Investiții în domeniul sănătății prin Programul Operațional Capital Uman” inițiativă prin care și-a propus promovarea oportunităților de finanțare disponibile prin Programele Operaționale.

Prin această inițiativă, Direcția de Comunicare a MFE și-a propus o mai buna promovare a oportunităților de finanțare disponibile prin Programele Operaționale si s-a deschis seria evenimentelor cu Programul Operațional Capital Uman (POCU).

În cadrul unei dezbateri, s-a facilitat prezentarea realizărilor, prin exemple concrete de proiecte finanțate de MFE în sectorul medical.  Participanții, public larg si mass-media, au putut interacționa cu beneficiarii din acest domeniu, evenimentul oferind totodată și posibilitatea transferului de bune practici la nivel național.